Maak een afspraak online

T: 030 - 633 03 34 | Whatsapp: 06 822 02 474 - Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 9 - 17.30.

  • Pigmentvlekken
Pigmentvlekken

Het ontstaan van pigmentvlekken kan verschillende oorzaken hebben. Overmatige blootstelling aan de zon, melasma (hormonen/zwangerschap), genetische aanleg of wondjes, acne en littekens kunnen redenen zijn waardoor pigmentatie ontstaat. In de zomer vlamt het pigment in de huid vaak op. Pigmentvlekjes kunnen in sommige gevallen storend zijn. Vooral als vlekjes zich concentreren op een bepaald gebied in het gezicht. Soms is er sprake van een soort masker. Dit wordt ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Vaak is dit een aandoening genaamd melasma.

Om te bepalen hoe je het beste van je pigmentvlekjes af komt, is beoordeling door een expert noodzakelijk. Graag kijken we tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek naar jouw persoonlijke situatie. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing. Bel of mail ons of boek online een intakegesprek met de huidtherapeute. 

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Het belangrijkste wat je zelf kunt doen tegen extra pigment in het gezicht, is het dagelijks gebruiken van een goede Sun Protection Factor (SPF). Zorg er hierbij voor dat je de juiste beschermingselementen in je product hebt (UVA/UVB breed spectrum, maar ook bijvoorbeeld blue light en infrarood filters).

Door het gebruik van goede bescherming wordt het pigment niet of heel langzaam erger. Helaas worden bestaande vlekjes hiermee niet minder. Voor het verwijderen van pigmentatie of pigmentvlekjes moet een interventie in de kliniek worden gecombineerd met goede verzorging thuis.

Er zijn verschillende methoden voor het verminderen van pigmentatie. Voor oppervlakkig pigment kan lasertherapie worden toegepast. Dieperliggend pigment zoals ook bijvoorbeeld melasma, vereist meer aandacht en wordt doorgaans behandeld door peelings en het gebruik van pigmentremmende ingrediënten, zoals tranexaminezuur en hexylresorcinol.

Bij Kliniek de Pauw kunnen wij alle vormen van pigmentatie veilig en doeltreffend verminderen. Dit doen wij middels laserbehandeling en/of peelings. Om te bepalen welke techniek het beste werkt voor jouw pigmentatie wordt tijdens een intake door de huidtherapeute bepaald.

boek een intakegesprek

Laserbehandeling tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen verminderd worden met een laserapparaat. Bij een laserbehandeling wordt het licht van de laser door het overmatige pigment geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het pigment wordt afgebroken en op een natuurlijke wijze wordt opgeruimd door het lichaam.

Bij geringe vlekken is één behandeling meestal voldoende. Na de behandeling worden de pigmentvlekken eerst donkerder van kleur. Na twee weken zijn de pigmentvlekken vervaagd. In sommige gevallen volgt na 8 weken een tweede behandeling. De behandelde pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan. Voor en 6-8 weken na de laserbehandeling maken we foto’s, zodat het effect duidelijk te zien is.

Een peelingbehandeling tegen pigmentvlekken

Bij een peeling wordt er een vloeistof op basis van bijvoorbeeld vitamine C, Trichloorazijnzuur (TCA) of Tranexaminezuur op de huid aangebracht. Deze actieve werkstoffen kunnen ieder op hun eigen wijze de huid indringen. Hierdoor wordt een huidvernieuwings-proces aangewakkerd. Omdat huidvernieuwing van binnenuit plaatsvindt, werk je het pigment met iedere peeling naar een hogere huidlaag totdat die er helemaal uit is.

Hieruit kun je afleiden dat 1 peeling niet voldoende is om een goed resultaat te bereiken. Met een kuur van 2-4 peelings (afhankelijk van de diepte/oorzaak) zien we gemiddeld erg mooie resultaten.

boek een intakegesprek

Laser of peeling, wat moet ik kiezen?

Afhankelijk van het soort pigment en het gehele huidbeeld kan er een keuze worden gemaakt tussen de laser- of peelingbehandeling. In het gratis en vrijblijvende intakegesprek adviseren we graag wat jouw huid nodig heeft. Bel ons voor een afspraak of boek online een intake met de huidtherapeut. Zodat je binnenkort van je pigmentvlekken verlost bent!

 

Wat onze klanten over ons zeggen:

Heeft u een vraag aan onze specialistes? Stel hem hier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.