Maak een afspraak online

T: 030 - 633 03 34 | Whatsapp: 06 822 02 474 - Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 9 - 17.30.

  • SkinPen – Microneedling
SkinPen – Microneedling

SkinPen voor huidverbetering

Microneedling gaat uit van de eigen kracht van de huid om zichzelf te vernieuwen. Door middel van microneedling maak je minuscuul kleine gaatjes in de huid waardoor bovenste beschermende laag van de huid wordt doorbroken. Door het zogenaamd openen van de huid, ontstaat de mogelijkheid werkzame stoffen diep in de huid te laten doordringen.

SkinPen Precision System

De SkinPen is een elektronisch apparaat dat met steriele dichte naaldjes honderden

microkanaaltjes in de huid maakt. Hiermee worden effectief stugge weefselstructuren versoepeld. Denk hierbij aan littekenweefsel (als gevolg van acné) of diepe rimpels. Een SkinPen behandeling verstevigt de huid door het stimuleren van de fibroblasten die collageen en elastine aanmaken en zorgt het voor een mooie en gelijkmatige huidstructuur.

Daarnaast is dit medische (steriele) microneedling systeem krachtiger, preciezer en veiliger dan andere systemen. De verwisselbare naaldkop kan slechts een keer worden gebruikt en de naaldkop laat geen vloeistoffen doorlaten. Hierdoor is er bij SkinPen-behandelingen geen risico op kruisbesmetting tussen patiënten.

Het slimme druksysteem in n het device detecteert zelf de mate van stugheid in de huid en past hierop de behandelsnelheid aan. Hierdoor weet je behandelaar zeker dat de ingestelde naalddiepte op de verwisselbare cartridge gegarandeerd bereikt wordt en niet wordt overschreden.

Hoe werkt medisch micro-needling met het SkinPen Precision System?

Met medisch micro-needling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Medisch micro-needling is effectiever en zorgt daardoor voor een zichtbaarder resultaat.

 Welke indicaties worden met de SkinPen Behandeld?

De SkinPen collageen inductietherapie kan voor vele indicaties worden ingezet:

  • (Acné) littekens
  • Fijne lijntjes
  • Pigmentvlekjes (bijv. zonbeschadigingen)
  • Doffe huid
  • Grove huidstructuur
  • Striae / striemen
  • Vergrote poriën
  • Verslapte huid

Waar moet je rekening mee houden na de behandeling?

Afhankelijk van het behandelde gebied en de intensiteit van de behandeling zal de huid er wat roder uitzien en warm / prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na enkele uren afnemen. De behandeling heeft een korte herstelperiode. Na de behandeling ontvangt u 2 nazorgproducten om het herstel te bevorderen. Voor een optimaal resultaat zijn 3 tot 6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

Wat is Microneedling?

Een gezonde huid heeft heeft als primaire doel zoveel mogelijk het lichaam te beschermen tegen de nadelige werking van invloeden van buitenaf. Haar doel is dus zoveel mogelijk stoffen buiten te houden. Dat is er dan ook de reden voor dat slechts 3% van de werkstoffen in bijvoorbeeld een crème wordt opgenomen door een gezonde huid die in tact is.

Microneedling wordt op verschillende manieren toegepast. De meest bekende manier is door gebruik te maken van een dermaroller. Bij de Pauw zijn we groot fan van het SkinPen Precicion System.

Wat onze klanten over ons zeggen:

Heeft u een vraag aan onze specialistes? Stel hem hier!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.